Get Adobe Flash player

Hírek: Toyota Yaris WRC - Csak őszre várható a Toyota pilótafelállása

 

Csak őszre várható a Toyota pilótafelállása

Tommi Makinen úgy gondolja, hogy az ősznél előbb nem születik döntés a rali világbajnokságra 2017-ben visszatérő Toyota versenyzői felállásáról.

A március elején megrendezett Mexikó Rally-n komoly spekulációk kezdődtek a japán gyártó lehetséges pilótáival kapcsolatban, mivel a futam pályabejárását teljesítette Juho Hanninen is Kaj Lindströmmel az oldalán. A finn kettős megerősítette akkor, hogy az idei világbajnokság minden soron következő versenye előtt ott lesznek a tréningen, ami tovább fokozta a szóbeszédeket arról, hogy ők alkotják az egyik gyári Yaris WRC legénységét.

„Meglátjuk. Ez az egyik lehetőség” – mondta el Makinen az Autosport magazinnak arra a kérdésre, hogy Hanninen lehet-e a 2017-es versenyzői felállás egyik tagja. „Annak az oka, hogy csinálja a pályabejárásokat, az, hogy segít nekünk előkészíteni a tesztprogramot, és segít nekünk azonos feltételeket találni az ez évi tesztelésekhez. Ez nagyban segít nekünk abban, hogy a következő évre tréningezzünk.

Annak azonban nincs itt az ideje igazán, hogy a versenyzőkről beszéljünk. Minden különféle lehetőséget meg fogunk nézni, most azonban túl korán van ehhez. Sokkal ésszerűbb, hogy az ősszel beszéljünk erről.”

Hanninen mellett várhatóan a Ford és a Citroen korábbi gyári versenyzője, Mikko Hirvonen lesz az, aki pilótaként részt vesz a Yaris WRC fejlesztési programjában. Makinen ugyanakkor kifejezte korábban azon vágyait is, hogy egykori riválisait, az ugyancsak világbajnok Sebastien Loeböt, illetve Petter Solberget visszahozza a sorozatba.

 

Andrew

 

2016. március 27.