Get Adobe Flash player

Hírek: Toyota Yaris WRC - Hanninen: Küldetés teljesítve

 

Hanninen: Küldetés teljesítve

Juho Hanninen bevallotta, nehezebb volt tesztkörülmények között teljesítenie a Szardínia Rally-t, mint gondolta. A Toyota GAZOO Racing ralicsapatának tesztpilótája azonban azt is hozzátette, hogy a világbajnokság nyolcadik fordulóján történt részvétele teljes siker volt a csapat számára.

Hanninen a 2017-es Brit Rally után indult először világbajnoki futamon, a Toyota egy negyedik autót biztosított számára ehhez, a küldetése pedig az volt, hogy a lehető legtöbb adathoz jusson egy olyan murvás versenyen, ami meleg körülmények között zajlik. A csapattal egy versenyszezont, a 2017-est teljesítő pilóta megtette ezt, bár az utolsó szakaszt ki kellett hagynia a Yaris WRC-ket a futamon sújtó notórius kormánymű probléma miatt.

A korábbi IRC, SWRC, valamint Európa-bajnok már a rajt előtt figyelmeztette a médiát, hogy ne fordítsanak nagy figyelmet a szakaszidejeire, mivel az autója gyakran fog kompromisszumos beállításokkal futni a különböző tesztkörülmények szimulálásához. Mindezek ellenére Hanninen pénteken délután a Tergu-Osilo szakaszon egy második időt is képes volt felmutatni.

„Az bizonyos, hogy jó ötlet volt idejönni és megcsinálni ezt a tesztet” – mondta el a harmincnyolc éves finn versenyző. „Anélkül, hogy megtettük volna ezt és enélkül a tudás nélkül nehezebb lenne. Bizonyos szempontból okosabbak vagyunk most már, mint voltunk, vannak azonban bizonyos szempontok, melyeken tovább kell folytatnunk a munkát.”

Azzal, hogy Hanninen részt vett a Szardínia Rally-n, a csapat figyelme a futómű tesztelésén volt az ilyen stílusú versenyeken. „A felfüggesztés az, amiről többet tanultunk” – magyarázta. „Sokat változtattunk minden alkalommal a szervizben, és elég nehéz volt néha a szakaszokra menni, amikor nem tudtad pontosan, hogyan fog működni az autó. Aztán egy négy szakaszból álló kört kellett megcsinálnod az ilyen beállítású autóval. Az biztos, hogy könnyebb ez a teszten, amikor visszajössz és azonnal változtatsz a dolgokon, itt azonban egy lehetőségünk volt a változtatásra, a nap közepén. Amikor nem vagy a megfelelő ablakban, az idők egy kicsit lassabbak lesznek. De kétségtelen, hogy így tettünk, az volt a jó dolog.”

Amikor arról kérdezték Hanninent, hogy van-e terv ennek a folyamatnak a megismétlésére, illetve hogy látható lesz-e ő a gyorsasági szakaszokon ismét, a következőket válaszolta: „Nem hinném, mostanában nem. És hogy én visszatérek-e? Nem, inkább a tesztoldalon vagyok már.”

 

Andrew

 

2019. június 23.