Get Adobe Flash player

Hírek: Toyota Yaris WRC - Tanak elismerése Makinen felé

 

Tanak elismerése Makinen felé

Ott Tanak a 2018-as szezonra igazolt a Toyotához, és a szezon utolsó viadaláig versenyben volt a rali világbajnoki címért. Az észt pilóta négy futamgyőzelmet aratott az idény során, mellette Jari-Matti Latvala is nyert egyszer, a különítményt azonban olykor bosszantó technikai hibák hátráltatták. Mindezzel együtt a Toyota megszerezte a gyártói világbajnoki címet.

Tanak, aki végül harmadikként zárt az egyéni értékelésben, elismeréssel adózott a csapatvezető Tommi Makinen felé amiatt, hogy úrrá lettek ezeken a gondokon. „Nehéz volt egy kicsit tavaly. Valamivel több emberünk van azonban most, a főmérnökökről pedig lement a feszültség – több kezünk van és kevesebb stresszünk” – foglalta angol rímbe a helyzetet Tanak a „we have more hands and less stress” mondattal.

„Ez adja meg a lehetőséget, hogy többet dolgozzunk, mint tavaly. Igaz, hogy egy kicsit feszesek voltak a dolgok tavaly, most azonban egy kicsit nyugodtabbak vagyunk. Tommi jobban figyel a mérnökökre most, én örülök ennek, a mérnökök pedig figyelnek a pilótákra és a visszacsatolásainkra. Egy nyitott megközelítés ez egy jó hangulattal, amit szeretek a csapatban.”

A 2019-es Szardínia Rally aztán nem volt jó hatással a Toyota GAZOO Racing ralicsapatán belüli atmoszférára, kormányműgondok hátráltatták a Yaris WRC-ket, Tanak egy ilyen probléma miatt az utolsó szakaszon vesztette el a biztosnak látszó győzelmet, ami miatt állítólag igencsak megorrolt az alakulatra.

 

Andrew

 

2019. július 21.